maandag 21 juli 2014

Focaccia

Als grote liefhebber van Italië en z'n lekkere keuken was het eigelijk een schande dat ik nog nooit zelf focaccia gemaakt had. Dit Italiaanse brood is superlekker en je kan er oneindig mee combineren. Ik besloot een versie te maken met kerstomaatjes en eentje met rozemarijn.

Ingrediënten:
  • 25 g gist
  • 300 ml lauw water
  • 50 ml olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel grof zout
  • 450 g bloem 
  • extra olijfolie en grof zout voor de bakplaat
 Bereiding:
  • Verkruimel de gist in een kom en los op in het water, olijfolie, honing en grof zout
  • Voeg de bloem beetje bij beetje toe en kneed het deeg voor ongeveer 5 minuten
  • Bedek de kom met een theedoek en laat het deeg 45 minuten rijzen
  • Doe het deeg op een bebloemd aanrecht en verdeel het in 2 gelijke bolletjes. Kneed en rol 2 bolletjes van het deeg om het vervolgens met de handen plat te duwen tot ongeveer 1 cm
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en wrijf in met olijfolie en grof zout. Leg het deeg erop en bedek opnieuw met een theedoek om 30 minuten te laten rijzen
  • Verwarm de oven tot 220°C
  • Duw je vingers in het deeg om kleine holletjes te maken. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en grof zout
  • Voeg de smaak die je wilt toe (in dit geval kerstomaatjes en verse rozemarijn)
  • Bak de focaccia af voor ongeveer 10 minuten totdat het mooi goudbruin is

Geen opmerkingen:

Een reactie posten