Ik vond deze week toch de tijd om amandel-boterkoekjes te maken. Een ideale afsluiter, samen met een kopje koffie/thee, van een gezellige maaltijd op het terras.
Ingrediënten:
- 200 g boter
- 225 g suiker
- zeste van 1 biocitroen
- 200 g bloem
- 3 eieren
- 100 g amandelschilfers
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Klop de boter, suiker en citroenzeste romig
- Voeg lepel per lepel de bloem toe en laat de keukenrobot het mengsel door elkaar kloppen
- Voeg één per één de eieren toe en meng voor een laatste keer alles goed door elkaar
- Bedek de bakplaat met bakpapier en maak kleine rondjes of langwerpige koekjes van 8-10cm. Zorg ervoor dat de koekjes niet te dicht bij elkaar liggen want deze lopen nog een beetje uit bij het afbakken
- Decoreer rijkelijk met de amandelschilfers en bak 6 minuten (of tot goudbruin) in de oven
ze waren lekker!
BeantwoordenVerwijderenze waren heeeeeemels! Jammer dat mijn weegschaal de verkeerde kant aan het uitgaan is, of ik bakte er vanavond :D
BeantwoordenVerwijderen