Ingrediënten (20 kleine broodjes):
- 500 g bloem
- 25 cl volle melk
- 15 g suiker
- 40 g boter op kamertemperatuur
- 100 g chocoladedruppels
- 10 g verse gist
- 1 ei
- snuifje zout
Bereiding:
- Meng de helft van de bloem, de melk, het zout en de suiker met een lepel tot een gelijkmatig deeg
- Voeg de boter, de verkruimelde gist en de rest van de bloem toe en kneed tot een bol
- Dek het deeg af met een schone doek en laat een uur rijzen
- Kneed het deeg nogmaals en voeg de chocoladedruppels toe
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Verdeel het deeg in kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat
- Splits het ei en meng een eetlepel water onder de dooier. Strijk dit mengsel met een penseel over de chocoladebroodjes
- Bak de broodjes 20 min in de oven
Hmm ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenik kwijl een beetje jong :)
BeantwoordenVerwijderen