Ingrediënten:
- 200 g verse zalmfilets
- 200 g gerookte zalm
- 1⁄2 komkommer
- 1⁄2 rijpe avocado
- 10 g verse bieslook
- 1⁄2 limoenof citroen
- 1 bakje tuinkers
- peper
- 2 lente-uitjes
- 4 pitabroodjes
- Snij het grijzige randje van de zalm. Gebruik daarvoor een scherp keukenmes. Snij de filet doormidden, zodat je twee dikke plakken zalm krijgt. Snij deze helften vervolgens eerst in repen van zo’n centimeter breed, en vervolgens in fijne blokjes. Bewaar een deel van de structuur van de vis, zodat het geen zalmpuree wordt.
- Doe precies hetzelfde met het stuk gerookte zalm. Doe deze stukjes gerookte zalm in een mengschaal, samen met de verse zalm.
- Snij de avocado middendoor en verwijder de dikke pit. Schil de vrucht en verdeel ze in kwarten. Snij elk kwartje avocado in dunne plakjes en vervolgens in blokjes en voeg de avocadostukjes bij de zalm.
- Verwijder het buitenste blad van de lenteuitjes en snipper ze in hele fijne ringen.
- Schil de komkommer met een dunschiller. Verwijder de vochtige zaadlijsten van de vrucht en snij het vruchtvlees in piepkleine stukjes.
- Snipper de bieslook zeer fijn. Voeg ze toe aan de andere versneden ingrediënten.
- Voeg wat peper van de molen toe.
- Rol de limoen even over je werkblad, terwijl je de vrucht aandrukt. Zo zal het sap er makkelijker uitgeperst kunnen worden. Halveer de limoen en voeg het sap toe aan de zalmmengeling.
- Meng alles met de nodige voorzichtigheid.
- Verhit een grillpan op een hoog vuur. Neem de tijd om de pan gloeiend heet te laten worden.
- Plaats een dresseerring op het bord en vul deze met de zalmtartaar. Druk de mengeling voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel. Neem de dresseerring voorzichtig weg en leg een toefje tuinkers op de portie tartaar.
- Leg de pitabroodjes kort in de grillpan, zodat ze even opwarmen en aan de beide zijden een grillpatroon krijgen. Scheur elk broodje in 3 of 4 stukken en serveer ze bij de zalmtartaar.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten