zondag 5 juni 2016

Trapani Rigatoni

Week 2 van mijn nieuwste uitdaging om elke week minstens één nieuw gerecht uit te proberen. Deze week stond een makkelijk en snel gerechtje op 't menu: Trapani Rigatoni.

Dat we hier fan zijn van de Italiaanse keuken en pasta zou ondertussen voor jullie allemaal al duidelijk moeten zijn. Het kon dus niet misgaan met dit gerechtje van Jamie Oliver uit zijn boek 'Jamie in 30 minuten'. Smaakvolle gerechten die in een minimum van tijd klaargemaakt kunnen worden.
Ingrediënten:
  • 500 g rigatoni
  • 40 g parmezaanse kaas
  • 100 g geblancheerde amandelen
  • 1 rode Spaanse peper
  • 2 bosjes verse basilicum
  • 4 ansjovisfilets in olie
  • 450 g kerstomaatjes (gele en rode)
  
Bereiding:
  • Kook de pasta in een ruime kom beetgaar.
  • Doe de parmezaanse kaas met de amandelen, de knoflook en spaanse peper in een keukenmachine en hak fijn. Voeg anderhalf bosje basilicum, de ansjovis en tweederde van de kerstomaatjes toe. Hak alles fijn.
  • Doe nog een flinke scheut olijfolie bij het mengsel en zet even aan de kant.
  • Snij de rest van de kerstomaatjes in 4 en zet ook even opzij.
  • Laat de pasta uitlekken en hou wat kookvocht apart.
  • Doe de rigatoni terug in de hete pan en meng er het fijngehakte mengsel bij. Roer alles goed door elkaar en voeg er een scheutje kookvocht bij om de pasta los te maken. 
  • Stort de pasta in een grote serveerschaal en meng er de resterende kerstomaatjes bij.
  • Werk af met basilicum (en indien gewenst parmezaanse kaas).
 
Een makkelijk en smaakvol gerechtje en dus ideaal om te serveren op vrijdagavond na een lange werkweek. En dan nu:  op naar week 3!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten