Ingrediënten:
- 400 g zelfrijzende bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 125 g boter
- 150 g bruine suiker
- 25 cl melk
- 2 eieren
- 1 jonagoldappel
- een snuifje kaneel (naar smaak)
Bereiding:
- Meng de zelfrijzende bloem, de suiker en het bakpoeder
- Smelt de boter op een zacht vuur. Opgelet, laat ze niet kleuren!
- Meng de melk bij de bloem, suiker en bakpoeder en meng alles goed met de mixer of de keukenmachine.
- Voeg de 2 eieren en de gesmolten boter bij het mengsel en laat alles goed mengen.
- Schil de appel en snij in kleine stukjes
- Bepoeder de appelstukjes met een flinke snuif kaneel.
- Meng de appelblokjes onder het muffinbeslag
- Verdeel het muffinbeslag over de papieren cups en plaats het bakblik in de hete oven van 210°C.
- Bak de muffins gedurende 20 min.
- Laat de appelmuffins afkoelen en serveer met een beetje bloemsuiker
Geen opmerkingen:
Een reactie posten