Ingrediënten:
- 550 g bloem
- 50 g suiker
- 170 ml lauwe melk
- 23 g verse gist
- 4 eieren
- 100 g boter (op kamertemperatuur)
- Een snuifje zout
- 120 g bruine suiker
- 5 g kaneelpoeder
- 60 g boter op kamertemperatuur (niet om bij het deeg te voegen, maar voor de kaneelvulling)
- 250 g poedersuiker
- 50 ml melk
- Doe de bloem, suiker, eieren, boter en zout in de mengkom van je keukenrobot
- Meng de lauwwarme melk met de verbrokkelde gist en voeg, nadat de gist volledig is opgelost in de melk, het mengsel toe aan de mengkom
- Laat kneden met de deeghaak van de keukenrobot
- Neem het deeg uit de kom en kneed nog handmatig even door tot het deeg zacht aanvoelt en terugveert bij het aanraken
- Doe het deeg in een ingevette kom, dek af met keukenfolie en laat anderhalfuur rijzen (op een tochtvrije plek, dichtbij de chauffage is ideaal)
- Breek de eerst rijsfase af door het deeg uit de kom te halen en plat te slaan
- Snijd het deeg in 2 delen. Bestuif het werkblad met bloem en rol een deel van het deeg uit tot een grote rechthoek
- Wrijf de helft van de 60 g boter uit op het deeg en strooi hierover de helft van het bruine suiker-kaneelmengsel
- Rol het deeg op tot een lange worst en snij het in gelijke stukken (je kan dus zelf de grootte van de cinnamon rolls gaan bepalen)
- Doe dit ook voor het tweede deel van het deeg
- Zet de cinnamon rolls in een ingevette ovenschaal en dek deze opnieuw af met keukenfolie
- Laat de rolletjes opnieuw rijzen, ongeveer een uurtje
- Bak de rolls 20 minuuten af in een oven van 200°C
- Zeef de poedersuiker en voeg er de melk aan toe om het glazuur te maken
- Nadat de cinnamon rolls afgekoeld zijn, giet je het glazuur over de rolletjes
Smakelijk!
Jummies!!
BeantwoordenVerwijderenThx!
VerwijderenAls je nog van die proevertjes hebt, stuur maar door ;-)
BeantwoordenVerwijderendie 50ml melk is dat de melk voor bij het deeg of voor bij de glazuur?
BeantwoordenVerwijderenDe melk en poedersuiker dat is inderdaad voor bij het glazuur :-)
BeantwoordenVerwijderenHoeveel melk gebruik je dan om de gist in op te lossen?
Verwijderen170 ml melk :-)
BeantwoordenVerwijderen