Ingrediënten:
- 500 g bloem
- suikerparels (naar eigen smaak toe te voegen) + 25 g boter
- 75 g boter
- 1 ei
- 1 eigeel met een beetje water
- 40 g gist
- 2 dl volle melk
- 50 g suiker
- snufje zout
- Doe de bloem in de kom van je keukenrobot
- Breng de melk op lichaamstemperatuur en breek de gist in de vloeistof
- Voeg het gistmengsel toe aan de bloem en doe er onmiddellijk het ei, de suiker, de boter en het snufje zout bij
- Kneed het deeg met de kneedhaak van de keukenrobot tot het een homogene massa vormt
- Sluit de kom af met plasticfolie en laat een uur rijzen op een tochtvrije plek
- Breek de eerste rijs en rol het deeg uit. Laat het deeg een tweede keer rijzen
- Rol het deeg opnieuw uit en snij in 2 stukken
- Leg de suikerparels in een weinig gesmolten boter en druk ze in het deeg. Leg nu de 2 lagen op elkaar (parels naar boven) en draai het deeg naar binnen tot je een omgekeerde bol krijgt
- Bol het deeg op en leg het broodje in een bakvorm
- Bestrijk het met eigeel en een beetje water
- Bak het brood 40 minuten op 180°C
Geen opmerkingen:
Een reactie posten