vrijdag 1 november 2013

Suikerbrood

Vorig weekend maakte ik niet enkel heerlijke cinnamon rolls maar ook suikerbrood. In het brood dat je bij sommige bakkers koopt, moet je echt op zoek gaan naar de suikerparels. Makkelijk op te lossen door dus zelf je suikerbrood te bakken.

Ingrediënten:
  • 500 g bloem
  • suikerparels (naar eigen smaak toe te voegen) + 25 g boter
  • 75 g boter
  • 1 ei
  • 1 eigeel met een beetje water
  • 40 g gist
  • 2 dl volle melk
  • 50 g suiker
  • snufje zout
Bereiding:
  • Doe de bloem in de kom van je keukenrobot
  • Breng de melk op lichaamstemperatuur en breek de gist in de vloeistof
  • Voeg het gistmengsel toe aan de bloem en doe er onmiddellijk het ei, de suiker, de boter en het snufje zout bij
  • Kneed het deeg met de kneedhaak van de keukenrobot tot het een homogene massa vormt
  • Sluit de kom af met plasticfolie en laat een uur rijzen op een tochtvrije plek
  • Breek de eerste rijs en rol het deeg uit. Laat het deeg een tweede keer rijzen
  • Rol het deeg opnieuw uit en snij in 2 stukken
  • Leg de suikerparels in een weinig gesmolten boter en druk ze in het deeg. Leg nu de 2 lagen op elkaar (parels naar boven) en draai het deeg naar binnen tot je een omgekeerde bol krijgt
  • Bol het deeg op en leg het broodje in een bakvorm
  • Bestrijk het met eigeel en een beetje water
  • Bak het brood 40 minuten op 180°C

Geen opmerkingen:

Een reactie posten