Op het to-do-lijstje stond helemaal bovenaan het uittesten van mijn laatste aankoop: de broodbakker van Lékué, een siliconen vorm, waarin je zowel je deeg kan wegen, mengen, kneden én bakken in de oven. Het suikerbrood had de vorige keer een zeer rare vorm wegens gebrek aan een broodvorm. Dit gaf dan ook de aanleiding om de broodbakker aan te kopen en het is zeker en vast een aanwinst voor mijn keuken!
Als tweede punt op mijn lijstje stonden de driekoningencupcakes. Morgen is het immers 6 januari, driekoningen, voor veel mensen het sein om de kerstboom weg te bergen, tijd om de driekoningenzangers die aan de deur komen met een centje te belonen en om koningentaart te bakken. Ik vind een individueel gebakje echter veel leuker en dus volgt hier mijn recept voor 12 driekoningencupcakes.
Ingrediënten:
- 2 pakjes bladerdeeg
- 160 g boter
- 200 g suiker
- 200 g amandelpoeder
- 150 g zelfrijzende bloem
- 50 g maïzena
- 1 amandel
- 1 eidooier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170°C
- Meng de boter en de suiker tot een glad mengsel. Voeg hieraan het amandelpoeder toe en zeef er de bloem en maïzena bij. Meng alles goed door elkaar
- Voeg de amandel toe en roer alles nog eens goed door elkaar
- Plaats papieren bakvormpjes in het muffinblik, leg er een cirkeltje uit bladerdeeg in en vul daarna met het amandelmengsel
- Steek cirkels en sterren uit het bladerdeeg. Bedek de cupcakevormpjes hiermee en strijk in met de eierdooier
- Laat de cupcakes 20 minuten bakken
Door slechte bakpapiertjes had ik heel wat problemen om de gebakjes uit het muffinblik te halen en daardoor zijn ze een beetje 'gedeukt' onderaan. Lesje voor de volgende keer.
Hallo principessa,
BeantwoordenVerwijderenIk heb je cupcakes gemaakt, want het is wel een origineel ideetje ....was wel na 3koningen, maar ja ...
Ik vond ze alleen wat droog, moet er misschien geen eitje door de amandelvulling ?
'K blijf alvast je blog volgen ! Groetjes, silke
Hallo, leuk dat je de cakejes lekker vond. Als je ze toch wat smeuïger wil maken, is het best een beetje extra melk toe te voegen, maar geen eitje bij de amandelvulling.
BeantwoordenVerwijderen