zaterdag 20 september 2014

Kang Karee Kai

Bijna elke keer we bij de Thaï gaan eten of afhalen op het werk, eet ik Kang Karee Kai, een gele curry met kip en aardappelen.

Hoog tijd om mijn Thaïse favoriet zelf op tafel te proberen toveren.

Ingrediënten:
  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels gele curry pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1-2 kopjes water
  • 2 aardappelen
  • 1 ajuin
  • 1 pakje vers baby-maïs
  • 1/2e theelepel suiker
  • 1 theelepel vissaus
Bereiding:
  • Snij de ajuin in kleine halve ringetjes, snij de baby-maïs en de kip in bijtklare stukjes. Schil en snij de aardappel en kook ze voor 5 minuten.
  • Open het blik kokosmelk en schep het dikke deel van de creme in de pan. Verwarm de melk op een middelmatig vuurtje tot het pruttelt en voeg de currypasta toe.
  • Voeg de kip toe in de dikke currypast. Laat pruttelen tot de kip gaar is en voeg dan de rest van de kokosmelk en het water toe. Laat koken tot de curry de dikte heeft die je het liefste hebt. Je kan minder of meer water toevoegen naar eigen smaak.
  • Doe de aardappelen, ajuin, baby-maïs bij de kip en laat meekoken tot ze gaar zijn.
  • Kruid bij met vissaus en suiker naar smaak.
  • Je kan het gerechtje dressseren met fijngesneden rode pepertjes en limoenblaadjes. In dit geval heb ik het niet gedaan om dat het lief niet zo'n fan is van té pikant. Serveer met plakrijst.

1 opmerking: