zaterdag 16 juli 2016

Easy peasy frangipanetaartjes

Als je op het onverwacht bezoek over de vloer krijgt en toch iets home-made op tafel wil toveren voor bij de koffie of thee, dan zijn deze easy peasy frangipanetaartjes de ideale oplossing.

Ingrediënten:
  • 6 kleine, diepe kruimeldeegkuipjes (gekocht in de supermarkt)
  • 1 eitje
  • 100 g amandelpoeder
  • 100 g malse boter
  • 90 g blonde rietsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 1 el vanillepasta
  • frambozenconfituur
  • spuitbus creme freche (voor de liefhebbers)
 
Bereiding:
  • Plaats de deegkuipjes op de bakplaat. 
  • Meng het ei met het amandelpoeder, de boter en de suiker met elkaar en voeg de zeste van een halve sinaasappel en de vanillepasta toe. 
  • Schep een beetje van de frambozenconfituur in het deegkuipje en schep daarboven een grote theelepel frangipane. Vervolgens nog een kleine lepel confituur en een grote theelepel frangipanedeeg.
 
  • Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven (170°C) en laat de taartjes 18 minuten bakken.
  • Wanneer de taartjes goudbruin zijn, neem je ze uit de oven.
  • Je kan de taartjes warm opeten met een toefje crème fraîche of ze laten afkoelen en lekker zo opeten.
De taartjes smaken helemaal anders dan de klassieke frangipanetaart die ik normaal bak, maar ze smaken zeker naar meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten