Ingrediënten:
- 800 g biefstuk
- 250 g Parijse champignons
- 3 rode paprika's
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 4 dl bruine fond
- 1 dl wodka
- 1 dl room
- boter
- 4 takjes tijm
- 4 blaadjes laurier
- paprikapoeder
- cayennepeper
- Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een ovenschaal in de oven zodat ze kan voorverwarmen.
- Verwarm de bruine fond en kruid het vlees met peper en zout.
- Pel en snipper de sjalotten. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teentjes fijn. Schil de paprika’s en snijd ze in blokjes.
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in vier.
- Smelt een klont boter in een pan en schroei het vlees rondom dicht. Zorg dat de boter niet verbrandt. Doe er eventueel wat verse boter bij als dat toch dreigt te gebeuren. Leg het vlees in de voorverwarmde ovenschaal en laat 10 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
- Bak de champignons in de pan waarin het vlees gebakken is. Doe de sjalotten en de knoflook in de pan als de champignons gebakken zijn.
- Voeg de paprikablokjes toe en kruid met tijm, laurier, paprikapoeder en cayennepeper. Laat de paprika gaar worden.
- Giet de wodka over de groenten en flambeer.
- Blus met de warme bruine fond. Doe er de room bij en laat op een laag vuur inkoken. Haal het vlees uit de oven, draai het om en verpak in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten zodat de sappen zich opnieuw kunnen verdelen.
- Serveer met een fris slaatje en kroketjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten