Ingrediënten:
Voor de zuiderse puree:
- 1 kg aardappelen
- 1/4 l melk
- 25 g boter
- zout
- zwarte en ontpitte olijven
- 1/4 l visfond
- 1 dl droge witte wijn
- 3 sjalotten
- 2 dl room
- 20 g koude boter
- citroensap van 1/2e citroen
- peper en zout
- 4 stukjes kabeljauw
- 1 sjalot
- scheutje witte wijn
- scheutje visfond
- scheutje olijfolie
- peper en zout
- cresson
- 4 tomaten
- 1 dl olijfolie
- Pel en ontpit de tomaten en snij ze in stukjes.
- Overgiet met olijfolie en laat minstens een uur marineren in de koelkast
- Schil en kook de aardappelen. Pureer met de melk, vetstof en het zout.
- Snij de olijven in kleine stukjes en meng onder de puree.
- Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Stoof ze in een nootje boter.
- Voeg de witte wijn toe en laat tot 1/3 inkoken.
- Voeg de visfond toe en laat weer inkoken.
- Zeef het mengsel.
- Voeg de room toe en laat terug koken.
- Neem van het vuur en roer de koude boter in stukjes onder de saus.
- Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Leg de stukken kabeljauw in een stoofschaal.
- Voeg de fijngesneden sjalot toe en kruid de vis af.
- Voeg een scheutje witte wijn, visfond en olijfolie toe.
- Dek af en laat garen in de oven op 160°C. (Ongeveer 2 minuten per centimeter dikte van de kabeljauwfilet)
- Schik op het bord en werk af met cresson. Schenk de saus in een sauskannetje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten