Soep is echt iets makkelijks om klaar te maken, niet veel werk en met een beetje garnituur kan je er toch een smakelijk en feestelijk gerecht van maken.
Ingrediënten:
- 1 kippenbil
- snede gezouten varkensspek (ongeveer 1,5 cm dik)
- 2 l koud water
- 3 uien
- 3 wortels
- 3 teentjes look
- 800 g tomatenstukjes of gepelde tomaten
- 140 g tomatenpuree
- 1 dl room
- 6 takjes verse dragon
- 1 bouquet garni (laurier, tijm, peterseliestengels)
- Stoof de grofgesneden uien en teentjes look in wat boter aan.
- Maak de wortelen schoon, schil ze en snij ze in grove stukken. Laat meestoven met de ui en look.
- Spoel de dragon en pluk er de blaadjes af. Hou de steeltjes apart. Hou ook een deel van de dragonblaadjes opzij tot vlak voor het serveren.
- Maak een kruidentuiltje van laurier, tijm en de takjes van de dragon. Gooi het kruidentuiltje in de pot en stoof het mee met de groentjes.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken met de groenten.
- Schenk 2 liter koud water bij de groenten en voeg de kippenbil en het spek toe. Het vlees geeft een heel aparte smaak af aan het vlees.
- Voeg de tomatenblokjes toe (ik gebruik blikken van Elvea)
- Zet het deksel op de pot en laat de soep een uurtje sudderen op een zacht vuurtje.
- Schep het vlees en het kruidentuiltje uit de soep alvorens ze te mixen.
- Zeef de soep na het mixen.
- Voeg de room toe aan de soep en kruid af met peper en zout.
- Snij het spek in fijne stukjes, net als het vlees van de kippenbil.
- Snij de blaadjes dragon fijn
- Dien de soep op en werk het bord af met wat stukjes spek, kip en dragon erin.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten