Je zal snel merken dat Amercian pancakes niet zo heel veel verschillen in het maken van de bij ons geliefde flensjes.
Ingrediënten (voor 12-16 stuks):
- 225 g bloem
- 40 g lichtbruine suiker
- 12 g bakpoeder
- een snuifje zout
- 300 ml melk
- 2 eieren
- 30 g gesmolten en afgekoelde boter
- vanille-extract
Bereiding:
- Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de vloeibare ingrediënten toe. Meng tot een glad beslag.
- Giet het beslag in een maatbeker met giettuit om het beslag makkelijk in de pan te kunnen verdelen bij het bakken.
- Vet de koekenpan in met een beetje boter en bak de kleine dikke pannenkoekjes.
- Als er bubbels verschijnen op de bovenkant van het beslag, dan mag je de pannenkoek omdraaien en kort bakken aan de andere kant.
Ik serveerde de American pancakes op de klassieke manier met maple syrup, maar dit kan net zo goed met nutella, zoals "het lief" ze graag lust, of met kandijsiroop.
Wil je het helemaal Amerikaans, dan serveer je er nog breakfast bacon, worst en/of roerei bij.
Heel lekker, ik had wel een twintigtal pannenkoekjes, maar ze hebben gesmaakt!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor het receptje!