zondag 25 mei 2014

Slaatje van groene linzen met feta

Vorige week probeerde ik een nieuw slaatje uit dat zowel voor mezelf als "het lief" een waar festijn was om op te smullen tijdens de lunch. Een slaatje van groene linzen met feta en in de oven gegaarde kleine trostomaatjes.

Ingrediënten (voor 2 personen):
  • 200 g groene linzen
  • 2 teentes knoflook (kan ook zonder)
  • 1 laurierblad
  • sap en geraspte schil van 1 biocitroen
  • 100 g kleine trostomaatjes
  • olijfolie
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 1 rode ui
  • 200 g fetakaas
  • peper en zout
Bereiding:
  • Was de linzen onder koud stromend water
  • Snipper de knoflook fijn
  • Doe de linzen in een kookpot samen met de laurier, geraspte schil en het sap van de citroen, de fijgesnipperde look en wat zout. Overgiet de linzen met water tot ze 2 cm onderstaan en breng aan de kook
  • Laat de linzen 20 tot 30 minuten koken tot ze zacht zijn. Opgelet, als er te weinig water in de pot is, mag je er gewoon toevoegen want anders riskeer je dat de linzen aanbranden
  • Verwarm de oven op 180°
  • Doe de kleine trostomaatjes in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ze 20 minuutjes in de voorverwarmde oven
  • Doe de gare linzen in een kom
  • Hak de peterselie en de rode ui fijn
  • Doe de peterselie en de ui bij de linzen en meng grondig. Verkruimel er de fetakaas over, besprenkel met een goede scheut olijfolie en kruid bij met peper en zout
  • Schik de geroosterde kerstomaatjes op het linzenslaatje 
Smakelijk!

1 opmerking: