maandag 26 mei 2014

Heerlijk frisse citroencake met glazuur

Terwijl "het lief" gisteren zijn burgerplicht vervulde en een zondag in het stembureau doorbracht, sloeg ik aan het bakken, kwestie van zijn dag toch een beetje goed te maken.

Ik maakte een heerlijke citroencake naar wat volgens Martha Stewart het recept van Starbucks zou zijn. Beiden fan van de Amerikaanse keten zijnde (hij van de koffie, ik van het gebak), begon ik met het afmeten van de ingrediënten.

Ingrediënten:
  • 200 g bloem
  • 4 g bakpoeder
  • 3 eieren
  • 220 g suiker
  • 40 g boter (op kamertemperatuur)
  • een snuifje zout
  • 75 ml citroensap
  • 130 ml arachideolie
  • 1 eetlepel citroenextract (ik vond dit niet onmiddellijk terug in de winkel en voegde gewoon 25ml citroensap extra toe)
Ingrediënten voor het glazuur:
  • 140 g poedersuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 2 koffielepels citroensap
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Vet een bakvorm in met boter en bestuif met bloem
  • Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout
  • Klop in een aparte kom de eieren, suiker, boter, citroensap en olie onder elkaar. 
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng tot een glad beslag
  • Stort het beslag in de bakvorm en bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven
  • Laat de cake afkoelen op een rooster.
  • Terwijl de cake aan het afkoelen is, zeef je de poedersuiker in een kom
  • Voeg de melk en het citroensap toe en meng tot je een wit papje krijgt
  • Ontvorm de cake, giet het glazuur over de cake en decoreer met schuifjes citroen
Een heerlijke, luchtige en frisse citroencake die nog een beetje vochtig is aan de binnenkant en dit dan afgewerkt met zalig, zacht glazuur. Voor herhaling vatbaar!


2 opmerkingen:

  1. Heb deze gemaakt in kleine papieren vormpjes om bij de koffie te serveren, lekker fris. Heb er wel geen glazuur over gedaan, was teveel gepruts bij deze kleine cakejes. Bedankt om dit recept te delen!

    BeantwoordenVerwijderen