zondag 27 maart 2016

Panna cotta in't kwadraat

Dat het een feestweekend en dus eetweekend zou worden, daar waren we al van overtuigd. Zowel op pasen als paasmaandag worden we immers bij de familie verwacht en gisterenavond kwamen 3 vriendinnen met het gezin op bezoek.

Als dessert stond er panna cotta met frambozencoulis op het menu. Het was nog maar de tweede keer dat ik het Italiaanse dessert klaarmaakte en beide keren was het een groot succes.

 Ingrediënten (voor 4 personen):
  • 300 g melk
  • 300 g room
  • 180 g suiker
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 vanillestokjes
Bereiding:
  • Laat de gelatineblaadjes in een beker met koud water weken.
  • Doe de room en melk in een kookpot en verwarm op een matig vuur.
  • Voeg de suiker bij het melk/roommengsel.
  • Snij de vanillestokjes overlangs en schraap er de zaadjes uit. Roer ze door de warme melkroom en doe er ook de peulen bij. Laat nog even verder warmen.
  • Verwijder de vanillepeulen en los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in het warme mengsel. Roer met een garde.
  • Schenk het mengsel in een gietbeker en verdeel over de vormpjes. Zet ze in de koelkast en laat 3 à 4u opstijven in de koelkast.
Gisteren werkte ik dus af met een frambozencoulis, verse framboosjes en blauwe besjes. Twee weken geleden maakte ik de panna cotta met passievruchten van Jeroen Meus.

Hiervoor moet je gewoon 8 passievruchtjes uitlepelen in het melk/roommengsel op het moment dat je de vanillestokjes toevoegt. Mix en zeef het mengsel alvorens de gelatine toe te voegen en het mengsel in de vormpjes te gieten.

Ik werkte af met een krokantje van witte chocolade, rice krispies en pistachenootjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten