Deze week maakte ik een nieuwe portie klaar, maar deze keer met nog meer chocoladestukjes erin op aanraden van "het lief" en die andere chocoholic die ik liet proeven.
Ingrediënten:
- 375 g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 180 g suiker
- 90 g havervlokken
- 300 g malse boter
- 200 g donkere chocolade
- 1 vanillestokje
- 2 eieren
- Doe de bloem, bakpoeder, suiker en haver in de keukenmachine en meng met de deeghaak.
- Snij de malse boter in stukjes en voeg één voor één toe aan de droge ingrediënten.
- Voeg ook de eieren toe.
- Snij het vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes uit de peul. Voeg toe aan het beslag en laat de machine op een hogere snelheid draaien tot je een egaal koekjesdeeg krijgt.
- Hak de chocolade in stukjes en voeg de chocolade toe bij het deeg (maak de stukjes niet te klein)
- Verpak het deeg in een velletje vershoudfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven op 175°C.
- Neem de bakplaat en bedek deze met een vel bakpapier. Rol balletjes van het deeg met een diameter van 3 à 4 cm en schik ze op het bakpapier met voldoende ruimte ertussen. Druk de balletjes dan plat tot ze ongeveer even groot zijn.
- Bak de koekjes 20minuten in de voorverwarmde oven.
De koekjes blijven in een afgesloten koekjestrommel een week lekker krokant, maar geloof me, de trommel zal leeg zijn voor de week om is. Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten